Uddannelsen til detailmedarbejder ligger det første år i SuperBrugsen i Esbjerg.

Her undervises eleven det første semester af en fast faglærer, der indgår i butikkens dagligdag sammen med et hold elever. Andet semester er eleverne i praktik som hold på uden faglærer og tredie semester er de igen fuld tid sammen med deres faglærer.

Det andet år er der igen skiftevis undervisning med faglærer på uddannelsesvirksomheden og perioder med praktik, hvor eleven får jævnlige besøg af faglærer og vejleder. 

Uddannelsen indeholder følgende kompetenceområder:

Uddannelsen til gastromedarbejder ligger det første år i køkkenet på UC-Syd, som drives af Compass Group. Her undervises eleven det første semester af en fast faglærer, der indgår i køkkenets dagligdag sammen med et hold elever. Andet semester er eleverne i praktik som hold på uden faglærer og tredie semester er de igen fuld tid sammen med deres faglærer.

Det andet år er der igen skiftevis undervisning med faglærer på uddannelsesvirksomheden og perioder med praktik, hvor eleven får jævnlige besøg af faglærer og vejleder.