Optagelse på Flexuddannelsen i Aarhus august 2019

Informationsmøde i Aarhus om start på Flexuddannelsen august 2019 er afholdt. I Aarhus kan eleverne vælge mellem uddannelse inden for detail eller køkken.

Hvis du er interesseret i høre om uddannelserne, er du velkommen til at kontakte Lisbeth Nygaard på mobil: 2184 0494 eller mail: lisbeth.nygaard@gladfonden.dk. Vi holder løbende optagelsessamtaler.

Informationsmøde om Flexuddannelsen i København

Torsdag den 21. marts 2019 afholdes der informationsmøde om Flexuddannelsen med start august 2019. Her kan du høre mere om følgende uddannelser:

  • lager- og butiksuddannelse i Bilka Ishøj 
  • grøn service uddannelse på Frilandsmuseet
  • køkkenuddannelse i Københavnsområdet
  • butiksuddannelse i Føtex på Fisketorvet.

 

Mødet afholdes hos Glad Fonden, Rentemestervej 45-47, 2400 København N, kl. 14.30 - 16.00. Tilmelding til Christina Barr på sms  21840437 eller på mail Christina.barr@gladfonden.dk

Inden man kan starte på en Flexuddannelse, skal det være aftalt med jobcentret, så det er fint, hvis du inden mødet har talt med din UU-vejleder eller jobcentret.

På mødet kan du blive skrevet op til en optagelsessamtale, som ligger i uge 14 og 15 i april.

TV-Glad har været på besøg på Flex Uddannelsen

TV-glad har været på besøg på Grøn Service Uddannelsen, der afprøves i samarbejde med Airside Support i Kastrup Lufthavn. Elever og faglærer fortæller om uddannelsen og Lars Fauserschou, der er leder af Airside Support fortæller, hvorfor afdelingen gerne vil samarbejde med forsøgsuddannelsen.

Det har reddet mig lidt

Jeg kan godt lide den sociale del og øve det kommunikative i at hjælpe folk og kunder. Hele tiden at træne den del med at give den gode service for at kunne hjælpe hvem som helst – også når det er vanskeligt, siger Jakob Buckwald. Jacob er i gang med en uddannelse til detailmedarbejder på Flex Uddannelsen. I Aarhus udvikles og afprøves Flex Uddannelserne lige nu i samarbejde med Salling Group i Bilka i Tilst og på Salling Groups Lager i Årslev. Se indslaget på TV2Østjylland 8: 34 min inde i dette indslag: https://www.tv2ostjylland.dk/nyheder/01-11-2018/1930/1930-01-nov-2018?autoplay=1#player.

Læs artiklen her: https://www.tv2ostjylland.dk/artikel/uddannelse-unge-med-kognitivt-handicap-det-har-reddet-mig

Det giver mere selvtillid for hver dag

TVSyd har besøgt den Flex Uddannelse i Esbjerg, der udvikles og afprøves i samarbejde med Compass Group i kantinen på UCSyd.

Se indslaget her (nederst efter artikel) og læs artikel, hvor elever og ansatte fortæller om de første tre måneder, hvor eleverne har lært gennem deltagelse i praksis sammen med deres faglærer.

https://www.tvsyd.dk/artikel/vi-skal-bare-have-tingene-gentaget

Vil din virksomhed være praktik - eller uddannelsesvirksomhed?

Er din virksomhed interesseret i at høre mere om samarbejde med Flex Uddannelsen kommer vi meget gerne til et møde.

I Flex uddannelsen er eleverne det første år på den samme virksomhed sammen med deres faglærer. Det andet år er eleverne også i flere praktikker på andre virksomheder i branchen - enten individuelt eller to og to. Vi hører derfor gerne fra virksomheder, der gerne vil samarbejde med projektet om denne vigtige og givende uddannelsesindsats.

Se pjece til virksomheder og film på 8 min med de virksomheder der deltog i pilotprojekt forud for Flex Uddannelsen

Flex Uddannelsen inviterer pressen på besøg 1. november

Torsdag den 1. november inviterer Glad Fonden pressen til at besøge Flex Uddannelser i Esbjerg, Aarhus og København.

Flex Uddannelserne har nu været i gang i 3 måneder. Fra alle byer, hvor Flex Uddannelsen er i gang, lyder det samstemmende fra elever, faglærere og virksomhederne, at det går rigtig godt:

»Det er virkelig fedt at komme igang og finde den rigtige uddannelse, der passer til mig« sagde en elev i forbindelse med den første evaluering, hvor det blev tydeligt for eleverne, at de allerede har lært en masse.  Eleverne har fundet sig så godt til rette i virksomhederne, at de nu er klar til at fortælle om deres uddannelse. Se pressemeddelelse her:

Andreas lærer at håndtere varer i den grønne afdeling

Uddannelser i 2019

Medio november vil det her på siden blive annonceret, hvilke Flex Uddannelser der udbydes i Aarhus, Esbjerg og København med start august 2019.